Trashy Night

A Georgie Shore Night Out

Dat Britten niet alleen maar welgemanierd en elegant zijn, zie je snel genoeg wanneer je kijkt naar de uitgaanscultuur. Feesten, dansen en ‘an occasional snog’ zijn wekelijkse kost en niet weg te denken uit de Britse cultuur. Dus omarm jouw Trashy kant tijdens a Geordie Shore night out!

Datum: zaterdag 7 juli 2018

Tijd: 20.00 – 05.00 uur

Locatie: Discotheek Chin Chin, Haltestraat 20

Dresscode: Trashy

Terug naar kunst & cultuur

Let’s get mortal! Of toch maar niet…

Welgemanierd, een rijke culturele historie en een prachtig accent: zo kennen we Groot-Brittannië over het algemeen. Maar hoewel het accent vaak anders doet denken, is de reputatie van Britten niet altijd onberispelijk te noemen. Zeker op vakantie wordt de etiquette nog wel eens vergeten. Nu is dit ook bij jongeren uit andere culturen veelvuldig het geval achter van met name de Britse jongeren bestaat het beeld dat zij ladderzat en roodverbrand over straat zwalken. Een beeld dat door programma’s als Geordie Shore alleen maar wordt versterkt.

Iedereen kent de verhalen wel van jonge Britten die met vrienden een goedkope vlucht naar de zon pakken om zich vervolgens helemaal te laten gaan. Al vroeg op de dag wordt gestart met het nuttigen van de nodige alcoholische versnaperingen alvorens dit tafereel in de avond te vervolgen. Iets wat niet zelden resulteert in acties met een ongelukkige afloop. Na een paar uur in bed wordt de roes verder uitgeslapen op het strand, waarna het traject weer van voor af aan wordt doorlopen.

Met het credo ‘Let’s get mortal’ in hun achterhoofd, banen ze zich een weg door het Spaanse, Bulgaarse of Griekse uitgaansleven op zoek naar belly shots, goedkope wodka en seks. En als je denkt dat het hier alleen om de mannen gaat, kom je bedrogen uit. Want de Britse dames weten ook zeker van wanten. Gehuld in weinig verhullende rokjes hopen ook zij de ware voor een avond aan de haak te slaan.

Tijdens het British Festival willen we deze kant van de Britse ‘uitgaanscultuur’ zeker niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Maar waar onze westerburen hier behoorlijk in doordraven, houden wij het binnen de perken. De ‘Trashy Night’ in discotheek Chin Chin draait vooral om een geweldige avond waar kenmerkende Britse items zeker niet zullen ontbreken.