Polo

Playing by the rules: Polo

De Britten nemen hun sporten uiterst serieus. Naast tennisspektakel Wimbledon en een uitgebreide voetbalcultuur zijn sporten als polo, cricket, golf, rugby, roeien en hondenrennen enorm populair in Groot-Brittannië. Voor ons zijn ze niet allemaal even bekend, daarom hier per sport een kleine stoomcursus met spelregels

Denk je hierbij aan shirts met kraagjes? Lees dan vooral even verder ;). Polo is een balsport waarbij je vanaf een paard een bal in het doel van je tegenstander moet slaan met een mallet (een soort club/stick). Het wordt in twee teams gespeeld met elk vier ruiters.

Aan het begin van het spel legt de scheidsrechter de bal in het midden van het veld. Een wedstrijd bestaat uit vier of acht korte periodes van 7,5 minuten die chukka’s worden genoemd. Spelers hebben meerdere paarden nodig, een paard mag namelijk maar één chukka spelen.

Wanneer er een doelpunt wordt gescoord, wisselen de teams van speelhelft. Op het veld gelden voorrangsregels om ongelukken met de paarden te voorkomen: als je in bewegingslijn van de bal of onder de kleinste hoek aan komt rijden, heb je voorrang.

En die shirts? Die danken hun naam natuurlijk aan deze sport.