Pimm’s

It’s Pimm’s o’clock!

In Nederland is het drankje niet heel bekend, maar de Britten zijn er gek op: Pimm’s. Heerlijk op een zomerse dag gemixed met vers fruit, 7-up en ijs en geserveerd in een pitcher. De ideale verkoeling op een warme stranddag. 

Bestel jouw Royal Cup Pimm’s (Pimm’s met champagne) voor € 7,95 bij Beach Club Tien

Terug naar Culinair

Soms wordt een uitvinding voor iets anders gebruikt dan waar het voor bedoeld is. Dynamiet werd behalve als hulpmiddel in de mijnbouw, ook ingezet als oorlogswapen en Coca-Cola is van origine een hoestdrank voordat het ’s werelds meest gedronken frisdrank werd.

Zo verging het ook het typisch Britse drankje Pimm’s. De op gin gebaseerde drank werd in 1840 door James Pimm op de markt gebracht als hulpmiddel bij de spijsvertering. In het volgende decennium werd het alcoholische goedje zo populair dat commerciële verkoop niet achter kon blijven. Omdat het Britse Rijk zich over de hele wereld uitstrekte, was de stap naar bijvoorbeeld Canada, India en Australië snel gemaakt.

Vandaag de dag is de ‘Pimm’s Cup’ één van de meest favoriete zomerdrankjes in Groot-Brittannië. Geserveerd in een kan met vers fruit, munt, British Lemonade (soort 7-up) en ijs zorgt Pimm’s voor een ideale verkoeling op een mooie zomerdag.