Gin Tonic

Gin Tonic

50ml Hendrick’s Gin, 150ml Tonicwater en een schijfje komkommer: meer heb je voor een heerlijke verfrissing. En heb je jouw gin-tonic liever ‘on the go’, dan bestel je toch gewoon de bevroren variant?

De roze variant is verkrijgbaar bij strandpaviljoen PlaZand, strandafgang de Favauge 17.

Gin Tonic ijs is verkrijgbaar bij ijssalon San Remo, Kerkstraat 22 en Schoolstraat 1

Terug naar Culinair

Een van die typische cocktails die iedereen graag lijkt te drinken is de gin-tonic, een ‘oude’ cocktail en (nu wordt het raar) oorspronkelijk een middel van de Britse Koninklijke Landmacht in de strijd tegen malaria. Omdat de Britten op het einde van de 17de eeuw in sommige van hun gebieden grote problemen met deze ziekte hadden, moesten ze snel een oplossing verzinnen.

Toen ze ontdekten dat het Peruaanse kinine-extract malaria kon helpen voorkomen, werd deze koortsverlagende alkaloïde aan de soldaten uitgedeeld. Maar omdat kinine heel bitter smaakt, voegden de Britse officieren er water, suiker, limoen en gin aan toe zodat het een zoet drankje werd waar je zelfs van kon genieten.

Dus in plaats van het medicijn ’s morgens samen met de troepen te nemen, maakten de officieren er een heerlijke cocktail voor ’s avonds van. Zo ontstond de Britse gin-tonic, en het werd al gauw een van de dranken waar het Britse Rijk op gebouwd werd.