CineBrit Bioscoop

Vrijdag 5 juli

 

20.00 uur Rocketman

Naar Circus Zandvoort

Zaterdag 6 juli 


13.30 uur Toy Story 4 – 3D, Nederlands gesproken

15.30 uur Huisdiergeheimen 2- 3D, Nederlands gesproken
20.00 uur Rocketman

Zondag 8 juli 


13.30 uur Toy Story 4 – 3D, Nederlands gesproken
15.30 uur Huisdiergeheimen 2 – 3D, Nederlands gesproken
20.00 uur Rocketman

De vijf mooiste kostuumdrama’s

Lekker weg zwijmelen bij een klassiek Brits kostuumdrama. Genieten van de rijke kleding en decors, de sophisticated personages en de perfect gecaste acteurs. Dat kunnen de Britten toch echt als geen ander. Dit zijn de vijf kostuumdrama’s die je gezien moet hebben.

1. Pride and Prejudice

In het standsbewuste Engeland van de 18e eeuw groeien de vijf gezusters Bennet op. Hun moeder heeft slecht één doel; haar dochter aan een rijke man brengen. Haar gebeden lijken verhoord als de rijke jonge vrijgezel Mr. Bingley op het landgoed Netherfield komt wonen. Bingley wordt verliefd op Jane de oudste van de gezusters Bennet. Zijn goede en nog rijkere vriend Mr. Darcy laat zijn oog vallen op Elizabeth, de tweede dochter. Zij vervloekt zijn trots (pride) en een vooroordeel (prejudice) lijkt een relatie in de weg te staan. Het verhaal is de verfilming van het gelijknamige boek van Jane Austin. (2005)

2. Sense and Sensibility

Na de dood van Mr. Dashwood ontdekken zijn vrouw en drie dochters dat hun erfenis slechts 500 pond sterling per jaar is. Het landhuis gaat naar zijn zoon uit een eerder huwelijk. Ze krijgen onderdak op het landgoed van een neef, waarna allerlei romantische intriges ontstaan. Het verhaal van Jane Austen voert langs tot de verbeelding sprekende Britse locaties in Devonshire en Londen. En liefde overwint zoals in een goed kostuumdrama.  (1995)

3. Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog reist journaliste Juliet Ashton af naar Guernsey. Het Britse eiland in het Kanaal was in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk wel bezet door de Duitsers. Zij wil meer te weten komen over een vreemd literair genootschap dat tijdens de oorlog is ontstaan. Dit historisch drama is gebaseerd op de gelijknamige roman van Annie Barrows en Mary Ann Shaffer. Onze eigen Michiel Huisman speelt een hoofdrol. (2018) Je ziet de film tijdens het British Festival iedere dag om 19.00 uur in Circus Zandvoort.

4. Remains of the Day

Een gepassioneerd Amerikaans congreslid koopt in 1958 het Britse landgoed Darlington Hall op. Butler James Stevens mag blijven. Als Stevens een brief ontvangt van de voormalige dienstbode Sally Kenton besluit hij haar op te zoeken. Hij probeert haar te overtuigen om weer op Darlington Hall te komen werken. De film, die acht Oscarnominaties kreeg, is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Japans-Britse auteur Kazuo Ishiguro. (1993)

5. Victoria and Abdul

De jonge Indiase klerk Abdul Karim reist naar Engeland om mee te werken aan de viering van het jubileum van koningin Victoria. Er is een klik tussen de koningin en de klerk en er ontstaat een bijzondere vriendschap. De bedienden van Victoria doen er alles aan om hun band te verbreken maar dat maakt hun vriendschap alleen maar hechter. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Shrabani Basu. (2017)