British Race Festival

British Race Festival

 

Geniet op 6 en 7 juli 2019 van de mooiste Britse racewagens, spectaculaire demo’s en spannende races. Van Jaguars tot vooroorlogse Morgans en van Mini’s tot Aston Martin’s: allen passeren de revue tijdens het British Race Festival op Circuit Zandvoort. Ben je niet in de gelegenheid het race festival te bezoeken? Neem dan zeker een kijkje bij de classic car parade door het dorp.

Naar het British Race Festival

British Racing Green

Net als met voetbal heeft ook bij autosport elk land een eigen kleur. Nederland is natuurlijk oranje, Duitsland grijs, Italië rood, Frankrijk blauw en Groot-Brittannië groen, maar waar komt dat groen eigenlijk vandaan?

Uit Ierland! En dat terwijl Ierland geen onderdeel uitmaakt van Groot-Brittannië, maar daarover lees je hier meer. Terug naar British Green: zo rond 1900 startte de steenrijke Amerikaan Gordon Bennett met de eerste Grand Prix races. Toen waren het nog straatraces waarin landen het tegen elkaar opnamen. Elk land moest een kleur kiezen, maar de drie kleuren van de Britse vlag waren al bezet.

In 1903 zou Groot-Brittannië gastland zijn, maar het Britse parlement verbood de race waardoor werd uitgeweken naar Ierland. Als teken van dank en respect koos Groot-Brittannië vanaf dat moment voor groen. En hoewel andere landen nog wel eens kleuren van elkaar hebben gepikt, is Groot-Brittannië altijd trouw gebleven aan groen, zij het in verschillende tinten.