Ballroomdansen

Ballroomdans Demonstratie

Tijdens de opening van het British Festival: in a great British tradition staan we stil bij het traditionele Ballroomdansen. Nou ja, stil staan: de viervoudig Nederlands Kampioenen dansen tijdens de demonstratie de sterren van de hemel!

Datum: Vrijdag 7 juli 2017

Tijd: 19.15 uur

Locatie: Raadhuisplein

Toegang gratis

Terug naar Kunst & Cultuur

Ballroomdansen, stijldansen: what’s in a name

Nou, eigenlijk best veel. Want zoals een koe een dier is, maar een dier niet altijd een koe, zo is ballroomdansen stijldansen, maar is stijldansen niet altijd ballroomdansen. Volg je het nog?

Stijldansen kan worden opgedeeld in ballroomdansen (ook wel standaard dansen) en Latijns-Amerikaanse dansen. Het verschil tussen beiden zit vooral in de kleding en de danshouding. Bij ballroomdansen draagt de heer een rokkostuum en de dame een elegante lange jurk. Bij de verschillende Latindansen zijn de dansers wat luchtiger gekleed. Qua houding staan de Ballroomdansers dichter tegen elkaar aan dan Latindansers.

Tijdens het British Festival hebben we natuurlijk alleen oog voor Brits gerelateerde activiteiten. Hierom kun je tijdens de opening op vrijdag 7 juli om 19.15 uur genieten van een dansdemonstratie van viervoudig Nederlands Kampioenen Ballroomdansen Ciccio Pecoraro & Jasmijn van Jole.