Beertje Paddington

Meet & Greet met Beertje Paddington

 

Wil jij Beertje Paddington in het echt ontmoeten? Op zaterdag 8 juli en zondag 9 juli staat hij op onderstaande locaties op jou te wachten!

10:00-10:30 uur Meet & greet NS station Zandvoort
11:15-11:45 uur Meet & greet (zaterdag) Boulevard t.h.v. Skyline
11:15-11:45 uur Meet & greet (zondag) Strandpaviljoen AHOI
12:30-13:00 uur Meet & greet NS station Zandvoort
14:15-14:45 uur Meet & greet Raadhuisplein
15:30-16:00 uur Meet & greet NS station Zandvoort
16:45-17:15 uur Meet & greet Raadhuisplein

(tijden zijn nog onder voorbehoud)

Please look after this Bear. Thank you.

Beertje Paddington: wie kent hem niet. Zeker met het uitkomen van de Paddington film in 2014 is de populariteit van de beer met zijn rode hoed, blauwe jas en koffertje alleen maar gegroeid. Maar wat is nu eigenlijk zijn verhaal?

Paddington Station

Beertje Paddington is het geesteskind van BBC cameraman Michael Bond. Iedere dag reisde Bond (geen familie van James) via Paddington station naar zijn werk en weer terug. Toen hij op Kerstavond 1956 nog enkele cadeautjes moest kopen, zag hij een beer helemaal alleen op een plank zitten. Bond kocht hem meteen, waarmee het zaadje voor het boek was geplant.

Paddington in Peru

Beertje Paddington is van oorsprong een Peruaanse beer, die opgroeide bij zijn tante Lucy. Omdat tante Lucy er zeker van was dat Paddington ooit naar Groot-Brittannië zou verhuizen leerde ze hem Engels. Het voorgevoel van tante Lucy kwam uit toen zij naar een tehuis voor gepensioneerde beren verhuisde. Paddington werd als verstekeling aan boord van de SS Karenia gezet en vertrok naar Groot-Brittannië. Het enige dat hij bij zich had was de koffer en hoed die hij van zijn oom had geërfd en 5 potten marmelade, het lekkerste dat hij kende.

Aangekomen in Southampton pakte Paddington de trein naar Londen. Urenlang zat hij op station Paddington, met een kaartje dat tante Lucy aan zijn jas had bevestigd. ‘Please look after this bear. Thank you.’ En dat is precies wat de Browns deden toen ze hem adopteerde.

Top Gear

De stap van Paddington naar autoprogramma Top Gear lijkt heel groot, maar is dat niet. Want hoewel Michael Bond de geestelijk vader van Beertje Paddington is, was het Shirley Clarkson die de eerste Paddington knuffelbeer maakte. En laat ze die nu net hebben gemaakt voor haar dochter Joanna en zoon Jeremy. Jawel: de latere presentator van het razend populaire autoprogramma Top Gear.